VAN / TUŞBA - Mustafa Kemal Ortaokulu

Nis

Dilimizin zenginlikleri projesinin Nisan ayı etkinlik ( mısra ezberlemeleri) panosu yapıldı.

Mrt

Dilimizin Zenginlikleri Projesi Mart ayı etkinliğinde Mesnevi’den Hikâyeler bulmaca çalışması öğrencilerle birlikte çözüldü.

Mesnevi'den Anlamanı Bul Etkinliği

Öğrencilerimiz "Dilimizin Zenginlikleri Projesi" kapsamında Mevlana'nın önemli eseri Mesnevi'den seçilen sözcüklerle Anlamını Bul etkinliğini gerçekleştirildi.

Mrt

Dilimizin zenginlikleri projesinin Mart ayı etkinliklerinden "Kelime türetme oyunu" oynandı.

Mrt

Dilimizin Zenginlikleri Projesi’nin Mart ayı etkinliği kapsamında öğrencilerimiz Mesnevi’den Hikâyeleri hikâye anlatıcılığı şeklinde sınıflarımızda sundular. Okulumuzda çocuklar keyifli vakit geçirdiler.

Mrt

Dilimizin Zenginlikleri Projesi’nin Mart ayı etkinlik programı kapsamında öğrencilere Mesnevi’den hikâyeler okundu.

Mrt

Dilimizin Zenginlikleri Projesi’nin Mart Ayı etkinlik planına uygun şekilde  ‘Anadolu Masalları’ndan ‘Ayağına Diken Batan Serçe’ masalı öğrencilere dinlettirildi.

Mrt

2.Dönem Veli Toplantımızı Gerçekleştirdik..Katılımlarından Dolayı Tüm Velilerimize Teşekkür Ederiz.

Mrt

Necip Fazıl KISAKÜREK “Yeni bir görüş ve duyuş mimarisinin toprak üstünde sarayını kuracak tek vasıta kitaptır” der. Biz de kendi sarayını inşa etmen için sana yardımcı olmak istiyoruz Kitap Kurdu! Tek yapman gereken ise sadece yarışmaya başvurman ve sınıf seviyene göre belirlenmiş kitapları okuman!
Bitmedi… Gençliğe harika bir dünya emanet etmekle kalmayacaksın Kitap Kurdu! Seni bekleyen sürprizlerimiz de beraberinde gelecek.

Tügva kitap kurdu yarışmasına hazırlanan öğrenciler, okul çıkışı 45 dk kitap okuyarak yarışmaya hazırlanıyorlar.

Şbt

Dilimizin Zenginlikleri Projesi’nin  Şubat ayı son etkinliği ‘Deyim ve Atasözü Okumaları’ sergisi oldu. Okulumuzda öğrencilerimizin gözünden deyim ve atasözü çalışmaları sergisi açıldı. Sergimize ilgi yoğundu. Emeklerinden dolayı herkese teşekkür ederiz.

Şbt

Van Tusba Gençlik Merkezi Denayap Atölyeleri Tanıtımı Yapıldı.

Gençlik Merkezi Ekibine Katkılarından Dolayı Teşekkür Ederiz.

Şbt

Dilimizin zenginlikleri projesinin Şubat ayı etkinliklerinden "Anlat Bakalım" oyunu

Şbt

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında Şubat ayı etkinlik planı doğrultusunda sınıflarımızda ‘Öğrencilerin Gözünden Deyimler’ etkinliği yapıldı.

Şbt

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında Şubat ayı etkinlik planı için okulumuzda ‘Deyim ve Atasözü Okumaları’ panosu yapıldı.